Transport Gratuit! La comenzi mai mari de 150 Ron

Prevenirea si tratamentul capuselor si al puricilor

5 mai 2023

Paraziții precum căpușele și puricii pot fi o problemă majoră pentru animalele de companie și pot provoca multe disconforturi, iritații și chiar boli grave. Din fericire, există multe metode prin care acești paraziți pot fi preveniți și tratați.

Una dintre cele mai importante metode de prevenire este igiena regulată a animalelor de companie. Este important să îi spălați pe câinii și pisicile dvs. cu regularitate, folosind șampoane special concepute pentru animalele de companie, și să le pieptănați cu perii speciali pentru a elimina orice păr sau mizerie care s-ar putea aduna pe blană. De asemenea, asigurați-vă că spălați cu regularitate toate hainele, păturile și jucăriile animalelor de companie pentru a preveni acumularea paraziților.

O altă modalitate importantă de prevenire este să aveți grijă de mediul în care trăiesc animalele de companie. Căpușele și puricii se ascund în solul umed, frunzele sau iarbă înalte, așa că este important să vă mențineți curtea sau grădina curată și bine întreținută. Tăiați iarbă și plantații și îndepărtați orice resturi sau obiecte care ar putea fi folosite ca adăpost de paraziți. De asemenea, puteți utiliza produse de tratament pentru curte care ajută la eliminarea paraziților.

Este, de asemenea, important să tratați animalele de companie cu produse de prevenire și tratament împotriva căpușelor și puricilor. Există multe produse disponibile pe piață, cum ar fi spray-uri, șampoane, creme și coliere, care ajută la prevenirea și tratarea infestării cu paraziți. De asemenea, puteți opta pentru tratamentele preventive, cum ar fi spot-on-urile sau tabletele, care sunt administrate o dată sau de două ori pe lună și ajută la prevenirea infestării cu paraziți.

Este important să verificați animalele de companie după fiecare plimbare sau activitate în aer liber, pentru a vă asigura că nu au căpușe sau purici. În cazul în care observați orice semne de infestare, cum ar fi zgârieturi, iritații sau roșeață, consultați un medic veterinar pentru a obține un tratament adecvat.

În plus, puteți folosi metode naturale de prevenire și tratare a paraziților. Unele uleiuri esențiale, cum ar fi uleiul de lavandă, uleiul de mentă sau uleiul de arbore de ceai, pot ajuta la prevenirea și tratarea infestării cu paraziți.


2022 - Toate drepturile rezervate - DANCE PAPER SRL

web design by Dow Media